2019-03-17
本來是打算訂"大美督嘉年華"來慶祝生日,可是嘉年華因工程維修,兒童戶外充氣設施暫停開於。於是他們便推介同集團的"燒烤皇"。網上有關燒烤皇的資料很少,所以都有些少擔心。但接電話的姐姐非常友善解答查詢,於是決定一試。試過後決定要分享!收費:大人$130; 小童(90cm 以上) 或長者 (持長者咭) $90 (包任食及飲品一罐),開爐費$50(包一包碳)。免費泊車其他收費:加$5 有雪糕一杯; 加$8 可換其他膠樽飲品;冰提子$10;大鐡網 $30 (收銀姐姐幫你屈好工字型,方便放於爐上);借食物夾只需放下$20按金食物:先憑入場單到食物處取一盤基本食物(有齊扒類、香腸、雜丸、雞翼等),之後可繼續任食。所有醃製食品非常有味,特別喜歡牛扒、豬扒、雞腎、咖喱魷魚及土匪雞翼;仲冇蒸燒賣及糯米卷;及紅豆沙。$130價錢非常超值環境:全部有瓦遮頭,一組大吹氣彈床就就係中間,一路食就可以一路望住啲小朋友;後方有一片空地玩吹番梘泡或打波或搖控車一流;放食物既台係玻璃墊面,非常容易清潔,特別係有小朋友的我們,唔使用消毒液逐條隙抹;仲提供膠枱布;空間感充足;我們十八人共安排了四張六人枱,開了兩個爐,兩張枱食
環境:全部有瓦遮頭,一組大吹氣彈床就就係中間,一路食就可以一路望住啲小朋友;後方有一片空地玩吹番梘泡或打波或搖控車一流;放食物既台係玻璃墊面,非常容易清潔,特別係有小朋友的我們,唔使用消毒液逐條隙抹;仲提供膠枱布;空間感充足;我們十八人共安排了四張六人枱,開了兩個爐,兩張枱食嘢,一張枱放嘢,一張用嚟切蛋糕,坐得非常舒服。洗手間亦乾淨。四週有洗水位可洗手及清潔自來食物。
其他抵贊位: 員工好幫忙及友善。可自携食物醬料,所以我們買了大蝦、蜆、蔬菜、羊扒等,下次會帶埋鍚紙盤可煮公仔麵配燒牛扒但不可帶飲品噢。不設限時,我們由下午二時一直燒到晚上七時三十分。還可帶狗狗(收銀姐姐更細心安排厚紙皮給狗狗)。唔駕車,搭巴士落車行過對面就到,好方便!
昨天大大細細老老嫩嫩及狗狗也輕輕鬆鬆過了一個愉快週末!!