2018-03-02
韓國菜對我黎講真係百食不厭, 今晚又黎呢度開餐喜歡佢呢度多卡位, 就算二人都可以入座, 坐得超舒服, 通風系統又做得好, 食完衣服都唔會沾上烤肉味餐牌依舊咁多食物選擇, 今次比我"發現"原來有二人套餐, 有得燒烤同火鍋, 一爐二食, 吸引喎!我地點左烤牛肉什錦 X 海鮮火鍋 ($590/二人)落單後, 食住韓式前菜等烤肉, 前菜味道唔錯, 喜愛佢個甜薯仔!烤牛肉什錦 - 份量超對眼, 若以二人份量黎講係好夠食! 憑肉眼分別牛肉有三種, 牛肋骨, 牛肋肉及薄切肉!肉嘅顏色相當吸引, 脂肪分佈平均, 厚薄亦岩岩好, 由厚到薄都有得比你試!放入烤板唔駛好耐已經食得, 聞到好香肉香味, 餐廳提供烤肉豉油, 但其實肉已經有調味, 單食已經夠晒味道! 肉質可口, 一咬肉汁爆發, 滋味無窮! 一盤食到幾款肉, 滿足呀!!食完烤肉就輪到海鮮火鍋出場, 份量亦係超大, 湯底紅紅配上綠綠蔬菜, 煲滾起就可以起筷.............(期待MODE....啟動!!)呢個海鮮鍋所包括嘅海鮮都幾豐富, 有魚, 蟹, 蝦, 帶子, 八爪魚, 青口, 配上大量菇類及蔬菜, 仲有歡喜嘅大荳芽, 試問咁嘅陣容,
我地點左烤牛肉什錦 X 海鮮火鍋 ($590/二人)
烤牛肉什錦
海鮮火鍋
呢個海鮮鍋所包括嘅海鮮都幾豐富, 有魚, 蟹, 蝦, 帶子, 八爪魚, 青口, 配上大量菇類及蔬菜, 仲有歡喜嘅大荳芽, 試問咁嘅陣容, 啖湯又點會唔鮮甜呢? 個湯雖然係橙紅色及有辣椒, 但辣度只係微辣, 放心!!
講返D海鮮, 青口及蝦會由侍應幫你除殼, 食得相當方便, 每款都食到鮮甜味, 侍應建議先食蟹同蝦, 蝦肉夠飽滿又彈牙!
呢粒厚帶子絶對係呢鍋嘅亮點, 厚度夠晒口感, 食起黎鮮甜又唔"痴牙", 每人一粒唔駛爭! 哈........
呢個二人套餐真係相當超值抵食, 份量都夠3人食, 埋單前仲有雪糕/紅棗茶送, 我地就要左紅棗茶, 未飲已經聞到好香濃紅棗味, 夠晒足料, 飲落濃濃紅棗味, 又有紅棗粒, 飲完面色當堂紅潤左! 韓國餐果然夠晒養身!
紅棗茶
呢度侍應服務反應快又細心, 不時主動加茶, 難怪到我地離開時全場滿座!