2018-12-22 173 views
今日約咗寶嘅朋友嚟打邊爐,未到八點兆萬中心樓下已打晒蛇餅排隊搭lift上去,真係誇張,唔係講笑等左成半個鐘咁滯!上到去老闆好好笑容咁問我地幾多位,就安排左我哋坐喺卡位。飲品區同醬料區都幾多選擇,有成jar竹蔗茅根可以任攞仲竟然有啤酒任攞!醬料區唔少得嘅當然有炸蒜同生蒜,芝麻醬變咗做芝麻花生醬,入邊仲有花生粒添喺醬料區上面仲有幾款前菜可以任攞,手拍青瓜好好食!仲有豬紅食添!任食邊爐黎講材料選擇都算好多,啲名仲好盞鬼哈哈湯底選擇非常多(另外仲有一張)但最近天氣變化太勁,所以就算好想食佢嘅雞煲,都決定叫一個清潤啲嘅湯底,唔想咁濃味!銀杏汁菜乾白肺煲,就係我哋嘅選擇啦!嘩撈起啲湯渣發現果然有好多肺喺裏面,真材實料!湯頭幾鮮甜, 仲有好勁嘅菜乾味!先來嘅就係打邊爐又唔少得嘅響鈴!每人比多$7都要叫呢個即炸響鈴嚟食!新鮮熱辣炸起果然唔同啲,浸落湯底1秒即刻食仲可以有脆卜卜嘅感覺!手打墨魚滑同蝦滑都好好食,感覺一啲都唔cheap,好彈牙好足料今日嘅是日海鮮係海蜆,感覺都好鮮甜新鮮推介大家要食佢哋嘅安格斯牛柳粒,非常之有牛味,又唔會痴牙同韌佢哋嘅丸都唔會係平貨,尤其鍾意佢個流心蟹皇丸!大家絕對可以放心

上到去老闆好好笑容咁問我地幾多位,就安排左我哋坐喺卡位。
飲品區

飲品區同醬料區都幾多選擇,有成jar竹蔗茅根可以任攞
仲竟然有啤酒任攞!
手拍青瓜
食材選擇

任食邊爐黎講材料選擇都算好多,啲名仲好盞鬼哈哈
湯底選擇

銀杏汁菜乾白肺湯
即炸響鈴

今日嘅是日海鮮係海蜆,感覺都好鮮甜新鮮
牛柳粒

佢哋嘅丸都唔會係平貨,尤其鍾意佢個流心蟹皇丸!大家絕對可以放心嗌
炸魚皮

蘿蔔同埋炸魚皮都係可以encore嘅選擇!
甜品區
甜品區選擇唔多只有三樣,我就試咗紅豆味雀巢雪糕,估你唔到咁好食,唔太甜唔係假味, 入邊仲有一粒粒紅豆!

百幾蚊可以食到咁多好食嘅材料同湯底,絕對超值,強烈推薦!