2014-05-17
團購好少有意外驚喜,交足課,但呢間真係不得不第一時間寫食評!如果我住堅尼地城,我一定會定時幫襯!團購餐289,我同男友另加$150 Wine Pairing,有機會試3種不同既酒,第一次試Food & Wine Pairing感覺幾新鮮。先上麵包,熱辣辣,用橄欖油煎過,Waitress提示要即刻食!好好味!好鬆好軟!👍之後前菜重點推介「BAKED CRABMEAT AVACADO」!!!全個Set最好食最滿足!口感一流好多蟹肉,直情有衝動Lick埋個Shell!哈哈另一前菜「Parma Ham in melon shots」,呢款凍湯第一次試,原來唔使用Spoon,直接飲就得!未試過所以食既時候有D大鄉里。haha🙊main course 選了 Risotto 同 Suckling Pig!FoieGras好得,唯一個Risotto唔夠乾,口感過軟,純碎個人喜好。所以反而對Suckling Pig有好感D,覺得唔錯,好似食緊中式燒肉一樣!甜品最後係心太軟。太心急所以忘記影相,但都係好食!因為無話超甜,唯一無流Chocolate Sauce!但整體晚餐非常滿意!食物質素出乎意料地好!唯一
但整體晚餐非常滿意!食物質素出乎意料地好!唯一地方偏遠,如果近市區相信會好多人流!同埋今晚要坐Stool,所以無咁舒服!