2025-02-02
今日來到位於尖沙咀嘅「和道屋」食超水準嘅半放題,有五隻手指咁粗嘅日本帝王蟹腳真係超正,仲有宮崎和牛🐄&北海道米豚🐖都係好滋味,定量部份有以下食物:「日本帝王蟹腳 x 宮崎和牛」🦀北海帝王蟹腳:好少食到咁厚肉嘅蟹腳,有我4至5隻手指咁粗,味道好鮮甜呀。🦪黑松露燒牡蠣:黑松露的份量十分慷慨,牡蠣好多汁!🦪鹽燒牡蠣💛金蒜芝麻燒帆立貝🦐鹽燒大蝦:超大隻和彈牙🐄🐄宮崎A4和牛:我地鍋物選擇咗壽喜燒湯底,高質嘅宮崎A4和牛吸咗壽喜燒汁好正,入口即融。🐖🐖北海道米豚:喺好靚嘅豬,有獨特的香味。🦪🦪廣島牡蠣💛海膽蟹肉甜筒:有新鮮的海膽、三文魚蓉和蟹肉🦀,好滋味。🥗沙律🍨雪糕球午市有咁多野食嘅半放題只係 $388 (晚市$498 係120分鐘,鍋物嘅宮崎A4和牛&北海道米可以無限追加)。除此之外,半放題有得任食壽司、溫泉蛋紫菜飯、溫泉蛋稻庭烏冬,和追加野菜盤,不過食完大漁浜燒和鍋物等等已經飽,所以淨係食左啲壽司,質素都唔錯。
「日本帝王蟹腳 x 宮崎和牛」
北海帝王蟹腳
🦪黑松露燒牡蠣:黑松露的份量十分慷慨,牡蠣好多汁!
黑松露燒牡蠣
🦪鹽燒牡蠣
💛金蒜芝麻燒帆立貝
🦐鹽燒大蝦:超大隻和彈牙
🐖🐖北海道米豚:喺好靚嘅豬,有獨特的香味。
🦪🦪廣島牡蠣
宮崎A4和牛 &北海道米豚
💛海膽蟹肉甜筒:有新鮮的海膽、三文魚蓉和蟹肉🦀,好滋味。
海膽蟹肉甜筒
🥗沙律