2023-12-11
PHI係MegaBox開咗新分店啦,餐廳環境好靚好舒服,已經有聖誕Menu啦,切合返嚟緊嘅聖誕節主題,每張枱都擺了一隻可愛嘅聖誕啤啤熊,超好打卡。🍝聖誕龍蝦扁意粉 $172用波士頓龍蝦烹調,可以食到啖啖龍蝦肉,濃濃的龍蝦汁掛滿每條意粉,龍蝦肉質鮮嫩彈牙,與意粉配合得完美無瑕🥰🥖深海中的龍蝦潛艇 $185滿滿嘅龍蝦肉,搭配著新鮮的沙律菜和香脆的麵包。龍蝦的鮮味十足,搭配著麵包的外脆內軟口感,好滿足呀🎅聖誕老人拯救雪地裏的小熊疏乎厘 $152超級可愛,真係唔捨得食😆有三件疏乎厘pancake,有用cream堆成嘅聖誕樹,又有好靚嘅聖誕老人同小鹿裝飾,睇得又食得。蓬鬆,空氣感滿滿嘅pancake搭配著cheese foam,好食🥹🍫小熊的朱古力泡泡浴 $58上面有層厚厚的cream,極度邪惡,上面放滿了朱古力小熊餅,小熊好似真係浸緊泡泡浴咁😻 濃郁滋味的朱古力在口中散開,比人一種甜蜜的感覺。☕️豆花咖啡 $52結合了豆花和咖啡的風味,呈現出獨特而迷人的口感。咖啡的苦甘味和豆花的滑順相互融合,都幾特別。
🍝聖誕龍蝦扁意粉 $172
🥖深海中的龍蝦潛艇 $185