無意中發現花園街開左間泰國餐廳,環境不錯,地點又方便,剛巧又約左幾位朋友仔聚一聚,就提議不如去呢度由於星期六關係,所以一早預訂座位,我跟另一位朋友仔都提早到達餐廳,企在門口等埋其他朋友仔,員工得知後立即安排入座,話出面錦熱,入黎坐住等!真係好貼心~餐廳燈光昏暗,甚有氣氛,員工安排我們坐最後排的沙發位置,座位闊落,有足夠空間擺放袋子~我們一共六人,一開始計劃要滋味四人套餐,不夠再散叫,後來大家商量過後,還是覺得散叫的菜式較適合。 前菜當然少不了泰式鳳爪,生蝦刺身,而且優惠期間生蝦刺身只是$88,好抵食啊醃酸辣泰式去骨鳳爪食落酸辣又開胃,作配的洋蔥,紅蘿蔔絲,蕃茄可當成沙律,不好浪費。生蝦刺身肉質厚實又彈牙,夠凍夠鮮,沾上泰式醬汁更美味!!飲品方面,我跟朋友仔一早被格離枱的原隻西瓜汁和原隻菠蘿汁深深吸引著,當然不會放過!! 把西瓜肉打成沙冰,保留原個西瓜殼並倒入沙冰,西瓜味超濃又甜,真是消暑又解渴,超好飲!! 泰式咖哩炒蟹大大碟,金黃色相當吸引,椰味香濃一點都不辣,蟹肉鮮甜,最後配上蒜蓉包和牛油酥餅一起吃夠曬滿足原隻菠蘿鮮蝦雞肉炒飯好足料,裝得滿滿的! 炒飯粒粒分明,配上不少鮮甜的新鮮菠

醃酸辣泰式去骨鳳爪

生蝦刺身肉質厚實又彈牙,夠凍夠鮮,沾上泰式醬汁更美味!!
生蝦刺身

原隻西瓜沙冰

泰式咖喱炒蟹

原隻菠蘿鮮蝦雞肉炒飯好足料,裝得滿滿的! 炒飯粒粒分明,配上不少鮮甜的新鮮菠蘿,肉鬆,腰果,蝦肉,雞肉相當豐富~

今晚大家都吃得好滿足
2017-08-19