2024-05-16
間唔中媽媽都要放下假,趁住朋友放工去飲下酒輕鬆下,近期好興 Sake 放題,今次就同朋友去到天后嘅 Wako Sake Labo 試試佢哋!一嚟到 Wako Sake Labo 就比店內裝修吸引,Cyber 風格嘅型格居酒屋,空間感十足,兩旁仲有巨型 LED 屏幕,不停轉換唔同嘅動態景象!佢哋主打Sake 清酒,仲有 Sake 放題,$298/位就有120款日本酒任揀任飲,無限時,呢度仲有專業嘅唎酒師,會跟據你喜歡嘅口味推介合適嘅清酒!我哋2個人試左6款:🌟 彗 DONAIT初汲純米昑釀🌟 真澄白妙純米吟釀🌟 彗 CHAR 純米昑釀🌟 鶯印濁酒🌟 酒仙榮光藏元晚柑酒🌟 一本義般若刀唐辛子吟香梅酒有酒當然唔少得佐酒小食,食物款式主打串燒、炸物,都係即叫即做!我哋點左 月見免治難肉棒、塩燒鳥羽 、燒秋葵、雞軟骨、塩燒牛舌、雞皮,佐酒必點,燒得剛剛好,味道不錯!想飽肚少少,我哋就叫左 章魚燒 (4粒)、羊架,仲有脆炸薯條配黑松露醬,飲酒傾計一定要有!喜歡飲清酒嘅你不能錯過這𥚃,氣氛感十足,任飲酒類又多選擇,清酒、果酒、梅酒都有👍
我哋2個人試左6款:
🌟 彗 DONAIT初汲純米昑釀