收工係中環食呢間平時中午排到癲嘅豬扒店。呢度主打炸豬扒,配飯。飯有得配咖喱汁或者肉燥汁之類。朋友叫左肉燥汁豬扒($58),塊豬扒就原味嘅,肉燥汁就直接淋上飯度。我叫左泰好味豬扒($62),呢個就有泰式風味,將泰式酸辣調味放上間豬扒度,酸辣開胃。豬扒超級大塊,好厚,有2cm,個皮雖然係炸,但係唔會好似日式吉列咁太熱氣,但依然脆身,好香口。每碗附帶兩條菜,平衡一下。另外我地叫左個小食就係椒鹽魷魚鬚($38)。非常酥脆,魷魚亦大大件,外脆內有咬口,正!呢度打卡都一流,有啲復古擺設架,侍應有啲係講英文嘅添。雖然呢餐有啲熱氣,但係時不時都應該比自己放縱一下嘅!
飯有得配咖喱汁或者肉燥汁之類。

2020-02-06
$80 (Dinner)