2020-04-25 144 views
大角咀之行又點小得食芋圓一。一路bookmark左好耐終於試到了🤤 佢地呢檔影出來真係超靚!同埋佢地好大碗,食完好飽😂我覺得佢地芋圓唔係好出色,係其他配料表現平均,又吸睛😌-我地分別叫左一碗傳統鮮草芋圓,一碗芋香鮮草芋圓😌 兩碗的料都差唔多,都係有芋圓,鮮草,薏米,珍珠,白玉。但傳統個碗就多左紅豆🥳 講左啲配料先,我覺得全部都做得好好,有佢地應有的口感🤪 白玉珍珠煙韌,薏米煮到啱啱好,仙草好濃味又滑😛 到主角芋圓我反而覺得麻麻地,因為佢比較軟,唔多彈牙煙韌,個口感差左d😣 但佢每粒的味都食到有芋頭蕃薯的味既😉 最尾到個底的汁!我中意仙草多好多,因為佢好清,加上小小黑糖好快就可以ko一碗🤓 但芋香個碗,我個人頂唔順🤯 佢有陣人工的芋頭味,如果你中意個啲芋香珍珠奶茶紫色個隻就會中意😶 我覺得好膩,加上更加甜,佢仲要好杰,食完更加膩😰 所以呢個味我唔推介🙈 -但我覺得呢間真係做得好靚,又大碗。如果係想食好正的配料,就來呢間🤗如果想主攻芋圓,我都係推介我食開太子個間黃店💛