2018-07-12 1029 views
呢一間豊洲水產相當出名,岩岩開個陣大家都慕名而來。佢嘅gimmick 就係海鮮刺身夠新鮮,築地直送!😍 所以今次我地就去試下!我地係早一日book 左黎食午餐。地鐵站一出,行幾分鐘就到,好易搵好方便👍🏼👍🏼 入到去好寬敞,坐得好舒服,又唔算多人。午餐有好多種,黎到呢到就梗係要食刺身啦‼️ 所以一開就係海鮮丼個到揀。佢呢到聲稱最出名係黑鮪魚,咁我就叫左一個左口魚邊、黑鮪魚、三文魚、魷魚明太子丼。😍全部都係我鐘意嘅刺身❤️佢係一個set,會有埋麵豉湯。呢個麵豉湯好特別,佢係麵豉魚湯‼️ 超級好飲🤤🤤 魚味好濃,入邊仲有一啲魚肉,魚肉唔會煲到好老,所以我食埋啲魚肉😝😝 之後就要開始食我個築地直送海鮮丼nah😆 黑鮪魚生真係好味!食得出好新鮮,冇根又甜🤤。 其他海鮮都好好食,魷魚明太子比較少見,我覺得呢個set 值得一試👍🏼