2021-08-30
兩個人夜晚喺銅鑼灣唔知食咩好,喺OpenRice見到依間餐廳,一直好想試,次次都好多人排隊所以冇食到,今次我哋早咗,就決定試一試。去到好彩唔係好多人,即刻有得入去!雖然只係做炸豬扒,但係款式都真係唔少,估唔到炸豬扒都可以咁多玩法。大阪燒豬扒,塊豬扒整到好似大阪燒咁,食落去真係以為自己食緊大阪燒,塊豬扒真係好厚!估唔到炸豬扒同大阪燒嘅做法可以咁夾,真係好好食,真係要試吓。秘製豬扒配胡椒豬骨湯米線,首先講吓個湯真係幾濃嘅胡椒味,飲落去你都會飲到豬骨嘅香味,同米線都幾夾。咁因為個湯都咁濃味,所以豬扒係就咁切咗嘅厚切炸豬扒,好處係豬扒唔會蓋過個湯,湯嘅味又食到豬扒既味又食到。滷水牛展,每一塊牛展都好大塊,望落好深色,食落去發現真係好入味,冇想像過牛展都可以咁好食!好淋,食落去都幾強嘅牛味,真係唔錯。