2019-08-19 861 views
有時心郁郁想食buffet,但又想錫住荷包,lunch buffet都不失為一個好選擇。最近發掘到尖沙嘴仕德福山景酒店有平價buffet食,只係百幾蚊一位。不得不提,用匯景卡埋單仲有折𠻹。自助區海鮮有蝦同青口,講真咁平嘅價錢都唔大期望。但點都估唔到原來仲有生蠔食,雖然唔係任食,係每人4隻,但對比起價錢已經好抵,生蠔味道好濃,每隻都漲卜卜,滿足。前菜方面竟然有parma ham配日本蜜瓜,我當然唔執輸試返件,雖然parma ham好細塊,但個蜜瓜清甜多汁,超正。壽司有幾款選擇,魚生偏厚,質素尚可。仲有我幾鍾意食嘅日式冷麵𠻹。熟食區特別一提有即煮沙嗲牛麵,係幼麵嚟,沙嗲味好濃郁,同平時buffet嘅粉麵比,更添港式風味。另外仲有生滾粥,都幾多料揀,不過當日我就無試到了。甜品方面都唔少選擇,但要時刻留意住,因為未必會refill,當日馬卡龍好似得一個,而我又搶唔到... 仲有朱古力噴泉,配搭嘅水果都幾新鮮。雪糕有雀巢同埋唔同口味嘅雪米糍。如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
自助區海鮮有蝦同青口,講真咁平嘅價錢都唔大期望。
壽司有幾款選擇,魚生偏厚,質素尚可。
仲有我幾鍾意食嘅日式冷麵𠻹。
另外仲有生滾粥,都幾多料揀,不過當日我就無試到了。
仲有朱古力噴泉,配搭嘅水果都幾新鮮。
雪糕有雀巢同埋唔同口味嘅雪米糍。
如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕