2015-12-03
星期日lunch特地搭車去中環黎試試呢度好多人讚嘅沙津,門面凹左入去,所以都比較難搵,唔知係咪因為星期日,員工都悠閒啲,所以就咁「畢」出黎嘅沙律都等左15分鐘。Small salad $75 mushroom soup $35沙律盒仔細細,但食下食下就會疑惑點解會裝得落咁多嘅!。每日餐廳提供5種沙律,我就貪心啲,咩都想試,所以叫左all choices, 5款入面,最特出的是鷹咀豆沙律,因唔係好多地方有得食,豆身的軟硬度剛好,但醬就嫌多左啲,整體黎講幾好食。最令我驚喜的是mushroom soup,同出面西餐的超稀蘑菇湯不同,食得出呢碗湯係真材實料用蘑菇攪拌而成,雖說碗湯其中一成份係腰果,但食落冇腰果味,$35超大碗,抵到喊,值得一試