2023-07-26 55 views
日和号壽司料理九龍灣宏照道38號Megabox 10樓5號舖今晚收工約左朋友去Megabox睇戲,開場前當然要醫飽個肚先啦。。呢個場都幾多餐廳,可能我地係平日既夜晚,大部份餐廳都唔使點等位,最後我地行到10樓就比呢間日本料理吸引左,離遠已經見到好大個火車頭,非常吸睛,所以就決定入黎試下見到meun既選擇都幾多,最驚喜就係成個餐牌入面所有刺身同壽司都做緊半價優惠,真係岩晒我心意,最鐘意就係食壽司架啦首推必食既一定係海膽軍艦,淨係見到個色澤已經知道好新鮮,而且份量都算多,入口完全唔會覺得腥,淡淡地既海水味,食完勁想Encore黎多碟呀。。。而另一份香蔥吞拿魚腩軍艦都唔好錯過,本身吞拿魚腩就已經好好味,鋪滿晒整個軍艦,再係上面灑d芝麻,口感真係一流呀另外,火炙壽司亦都係我嘅favorite, 呢到做得唔錯,我地試左火炙左口魚邊壽司,火炙鱈場蟹棒壽司都好出色,但大推既一定係胡麻醬火炙帆立貝壽司,帆立貝非常大粒夠晒份量,原來配合埋胡麻醬係咁夾,值得推介刺身我地都試左幾款,分別係三文魚,吞拿魚,油甘魚同埋帶子,感覺都幾新鮮既,好厚切,擺盤亦非常靚,好適合用黎打咭呀
日和号壽司料理
九龍灣宏照道38號Megabox 10樓5號舖

見到meun既選擇都幾多,最驚喜就係成個餐牌入面所有刺身壽司都做緊半價優惠,真係岩晒我心意,最鐘意就係食壽司架啦

另外,火炙壽司亦都係我