2020-06-26
有陣時都會嚟到九龍灣公司呢邊開會,好多呢邊嘅同事都話平時食lunch會去MegaBox嗰度搵好嘢食,而MegaBox 11樓就有一間叫mee lemongrass的泰國馬來西亞餐廳,個個食過都讚口不絕。今日就嚟呢度食個下午茶,原來下午茶仲抵食呀,同同事一人揀咗一個餐,一個係招牌無骨海南雞飯,個飯會跟埋一碗例湯同埋一碟青菜,份海南雞望落去好新鮮,食落去亦都好滑溜很香,同埋呢個飯呢系一個雞油飯大大碗好正,再配返芝士珍珠鮮奶,簡直係絕配呀。另一份揀左Mee招牌喇沙,裏面的菜料有大蝦蟹柳魚蛋豆粕等等,喇沙味道亦都很正宗,真係有豐富又好味呀。我們再點多份香芒椰汁糯米飯,賣相好似壽司一樣,一舊飯團上面放了大大塊香芒,糯米飯超級煙韌,芒果亦都夠新鮮,果然亦都係一個招牌嘅菜式啊。兩個人食咁多野買單都係$200 ,真係抵食好味呀。