2023-05-13 32 views
最近好想買對波鞋,就收工去咗旺角波鞋街睇下有無啱心水,不過太肚餓就約埋個FD食咗野先,經過見到間黃色招牌都幾搶眼既餐廳,就去望下餐牌食咩,點知原來係食我個FD最鍾意既台灣野,就二話不說入去醫肚餐廳裝修都幾有台灣特色🇹🇼,同埋都好乾淨舒服👍🏻見佢餐牌大滿足定食,諗住咩都有少少,就試下,主食揀咗鹽酥雞滷肉飯,滷肉甜甜地,滷肉半肥瘦岩岩好,而鹽酥雞好酥脆,雞仲有少少肉汁添小食有得再揀炸餃子,另外仲附送小香腸、青瓜,真係超級豐富,唔怪得叫大滿足另外叫埋綜合滷味拌麵🍜,麵揀咗新竹米粉,一上枱好大碗,米粉底分量超足 我諗兩個人分應該都夠食仲有好多配料,分別係豬耳、豬大腸、雞翼尖、甜不辣同餃子,滷味真係好入味,配埋米粉啲滷水汁,真係超正另外仲有好多小食,樣樣都好吸引,不過真係太飽,只係叫一個紅豆手抓餅🌮,估唔到有驚喜,手抓餅好酥配埋紅豆蓉都真係幾夾最後飲品跟餐叫咗烏梅汁、冬瓜茶另加仙草,烏梅汁酸酸甜甜好開胃,而仙草冬瓜茶係超清涼之選🥤🥤整體呢間餐廳性價比勁高,一定Mark 低同FD下次再幫襯

餐廳裝修都幾有台灣特色🇹🇼,同埋都好乾淨舒服👍🏻

整體呢間餐廳性價比勁高,一定Mark 低同FD下次再幫襯