掛住台灣,發現旺角既《三公》呢度嘅二人套餐又豐富又抵食$220可以揀兩個主食,兩杯台式飲料,指定一個小食,仲有兩款甜品,晚餐呢個價錢真係好ok。香酥炸雞滷肉伴飯-🍚擺盤精緻,炸雞皮薄脆 ,滷肉肥瘦適中,調味很下飯,仲有半隻糖心蛋、西蘭花、粟米仔、石榴芒果沙律安平蝦卷滷肉伴麪- 🍜伴麪用咗扁身蝦子麵,有咬口之餘沾醬一流,比起伴飯,呢個更香更滋味!而安平蝦卷同我去台灣食既味道係一樣架甘梅地瓜條🍟 -炸厚切地瓜,又甜又脆山茶花烏龍奶蓋-🌺🧋清清既茶香味唔會比奶蓋喧賓奪主,比例適中, 仲好滑添,拍得住出面奶茶專門店買嘅奶茶,呢個有驚喜大湖草莓牛奶愛玉菓子 🍓 (+$10)草莓醬同果肉係杯底,攬均之後就係香香甜甜,有咬口嘅一杯甜品方面係台灣出名嘅檸檬白玉愛玉同黑蜜粉粿,酸酸甜甜嘅組合,可以解解膩 🍋🍯+滷水蘿白蘿白冇渣,又淋又多汁,可以熱啲就更加好喇+椒麻拼盤🌶️(金錢肚、牛舌、大腸)

香酥炸雞滷肉伴飯-🍚

安平蝦卷滷肉伴麪- 🍜

甘梅地瓜條🍟 -
炸厚切地瓜,又甜又脆

山茶花烏龍奶蓋-🌺🧋

大湖草莓牛奶愛玉菓子 🍓 (+$10)
草莓醬同果肉係杯底,攬均之後就係香香甜甜,有咬口嘅一杯

+滷水蘿白
蘿白冇渣,又淋又多汁,可以熱啲就更加好喇

+椒麻拼盤🌶️(金錢肚、牛舌、大腸)