最近因工作,心情有點不好,貼心既男朋友仔就帶我去食酒店buffet,cheer up一下酒店就係工作地方附近,一收工就可以去happy下酒店buffet就係大堂果層,一入面就已經見到雪糕,同鮮果pancake一坐底就出左去拎食物, 食物選擇都好多元化,冷盤唔單止有多種生果、各式風乾火腿,仲有冷麵、螺肉等等 不過最吸引眼球嘅當然係海鮮啦 三文魚、青口、凍蝦、蠔、長腳蟹雖然蠔同長腳蟹定期先會拎出嚟,但都輕鬆拎到蠔雖然比較薄身,但海水同鮮味唔差而我最鍾意嘅當然就係長腳蟹 ,之前係其他酒店食既長腳蟹海水味過多,勁咸呢到既長腳蟹就無呢個問題,海水味剛好、蟹肉又夠濕潤、蟹肉應有的鮮味都具備,質量都唔錯熟食就同其他酒店差唔多,豬牛雞羊魚齊哂熟食當中最推既係-燒豬肋骨加燒菠蘿,呢個真係超好食豬肋骨一啲都唔乾,醬汁到位,好惹味燒過既菠蘿帶餘溫,暖烘烘,甜度升溫,不得了另外酒店仲會送每一位炸蟹鉗,酒店出品當然係好食啲唔單只炸得金黃,蟹肉仲好彈牙,真係食到啖啖蟹味甜品驟眼睇都有十來款,仲有朱古力噴泉,可以點生果、棉花糖當中芋頭布甸都幾好食,芋頭味充足,味道天然,又唔會太甜不過我當然要留肚食主打嘅鮮果panc
酒店就係工作地方附近,一收工就可以去happy下

不過最吸引眼球嘅當然係海鮮啦

三文魚、青口、凍蝦、蠔、長腳蟹
雖然蠔同長腳蟹定期先會拎出嚟,但都輕鬆拎到

蠔雖然比較薄身,但海水同鮮味唔差

熟食就同其他酒店差唔多,豬牛雞羊魚齊哂

熟食當中最推既係-燒豬肋骨加燒菠蘿,呢個真係超好食

豬肋骨一啲都唔乾,醬汁到位,好惹味
燒過既菠蘿帶餘溫,暖烘烘,甜度升溫,不得了

另外酒店仲會送每一位炸蟹鉗,酒店出品當然係好食啲

唔單只炸得金黃,蟹肉仲好彈牙,真係食到啖啖蟹味

甜品驟眼睇都有十來款,仲有朱古力噴泉,可以點生果、棉花糖

當中芋頭布甸都幾好食,芋頭味充足,味道天然,又唔會太甜
不過我當然要留肚食主打嘅鮮果pancake,仲有dreyer's雪糕杯!

試咗香蕉同芒果pancake同香蕉pancake
簡單配搭,cream and 朱古力醬,就已經好好食
香蕉配搭夠經典、芒果就好甜亦好夾,兩款味道都好好,伴埋雪糕杯冷熱交融,必食
Type of Meal
Dinner