2024-11-28
今日同爸爸去沙田姨媽傢俬個邊睇家私拎靈感~行完都1點幾,我就問佢頂唔頂到下午茶😂我想食咖吔~但下午茶平好多😏食物招牌喇沙摻摻唔知幾耐冇食過啦🥹佢嘅喇沙味道岩岩好~不過唔小心落得太多辣醬😅又惹味,又辣~好彩嗌凍野飲人哋下午茶會變mini,但佢呢個超足料!魚條、魚蛋、蛋…最鐘意豆卜!因為佢係靈魂黎😂檳城蝦面呢個都係招牌面之一!因為爸爸唔食喇沙,所以我推介佢食呢一個~我之前都食過,佢個蝦湯超級濃,好香蝦皮~我哋見到兩碗一模一樣咁滯😂就問邊碗打邊碗,職員都好有禮貌咁將我哋嗰兩碗放返啱嘅位置💕🔥🔥🔥重點推介🔥🔥🔥鹹蛋沙雞翼呢個真係呢~~本身我係想食魚片,但我係下午茶meun唔覺眼,見到雞翼心心眼😍~~ #雞翼控 必食!一定要趁熱先食到佢嘅鹹蛋沙油香~雞翼仲要係脆脆的🤩蟹肉醬炸饅頭其實呢個配搭有少少搲頭😅,平時炸饅頭應該係要配煉奶,但係原來佢配呢一個蟹肉醬係超級夾🫨佢特登唔炸到硬,等外皮小脆入邊鬆軟,可以浸到嘅蟹醬🫶🏻我就唔好嘥😂咬一啖再釀上去芒果汁配芒果雪糕、椰汁冰海鹽雪糕海鹽雪糕,令我諗返起以前尖沙咀排長龍嘅眼淚雪糕🥲好味😋椰汁爸父至愛~~但佢話乜雪糕有咸架咩😂所以我同佢換咗但我都係鐘意芒果🥭
食物
招牌喇沙摻摻
唔知幾耐冇食過啦🥹佢嘅喇沙味道岩岩好~
不過唔小心落得太多辣醬😅又惹味,又辣~好彩嗌凍野飲
檳城蝦面
🔥🔥🔥重點推介🔥🔥🔥鹹蛋沙雞翼
一定要趁熱先食到佢嘅鹹蛋沙油香~雞翼仲要係脆脆的🤩
蟹肉醬炸饅頭
芒果汁配芒果雪糕、椰汁冰海鹽雪糕
但我都係鐘意芒果🥭汁😆