估唔到太和有咁高質嘅小店😮餐廳走簡約白色風格,食物質素真係超有驚喜,我係為個甜品而嚟,但最後食咗每碟嘅第一啖,都會不自覺係咁點頭,覺得每款味道都好出色😍😍.▪️檸檬蜂蜜糖漬蕃茄 蕃茄仔去咗皮,檸檬同蜂蜜味滲晒入蕃茄入面,甜甜酸酸咁,味道好清新,係好開胃嘅前菜👍🏻👍🏻有驚喜不妨試吓.▪️蕃茄湯 & 黑松露牛肝菌蘑菇忌廉湯蕃茄湯味道好開胃,黑松露湯足料👍🏻味道香濃.▪️ 招牌美式煎蟹餅•雷莫拉德蛋黄醬啖!啖!蟹!肉🔥🔥炸粉唔厚,外脆足料蟹肉,配埋蛋黃醬,味道好有層次👍🏻.▪️ 醬油漬牛油果芒果紅蝦他他呢款前菜色彩繽紛😍紅蝦嘅鮮甜,配埋香甜芒果,柔滑牛油果,有豐富層次感之餘又開胃👍🏻.▪️虎蝦龍蝦汁扁意粉虎蝦煎得好香口,彈牙唔鞋口,意粉軟硬適中,龍蝦汁味道好濃郁,滲晒入意粉入面🤤.▪️慢煮加拿大保濕豬鞍🫶🏼呢個真心推介‼️超好味😋 除咗份量夠大,慢煮出嚟嘅肉質超超超嫩口,睇相都見到好粉嫩,薯蓉好幼滑,中間會有薯仔粒,好有口感👍🏻 連翠玉瓜都好香口🤣呢碟超出色,必點‼️‼️.▪️莓之戀人賣點之一‼️我都係為呢個甜品而嚟😍賣相已經滿分💯大大份 打卡必備😆雞蛋仔好有蛋香,入面有雲呢拿雪糕,雪糕好幼滑,配埋新鮮士多啤梨、
▪️檸檬蜂蜜糖漬蕃茄
▪️蕃茄湯 & 黑松露牛肝菌蘑菇忌廉湯
蕃茄湯味道好開胃,黑松露湯足料👍🏻味道香濃
▪️ 招牌美式煎蟹餅•雷莫拉德蛋黄醬
▪️ 醬油漬牛油果芒果紅蝦他他
▪️虎蝦龍蝦汁扁意粉
▪️慢煮加拿大保濕豬鞍🫶🏼
▪️莓之戀人
賣點之一‼️我都係為呢個甜品而嚟😍
賣相已經滿分💯大大份 打卡必備😆雞蛋仔好有蛋香,入面有雲呢拿雪糕,雪糕好幼滑,配埋新鮮士多啤梨、藍莓,莓莓醬,本來我已經好飽,但呢個甜品酸酸地食完都唔覺得膩😍都係必點‼️
▪️ Tiramisu
口感輕盈柔軟嘅蛋糕,配埋濃郁嘅咖啡粉同可可粉,真係令人食唔停口🫶🏼
▪️丸久龍膽宇治抹茶鮮奶
濃郁抹茶味同滑順鮮奶,口感一流
▪️小山圓日式焙茶
焙茶味香濃,奶泡幼滑😋
講到每款都好似必食咁🤣因為真係每款都超有驚喜🫶🏼真心推介呢間小店😋

醬油漬牛油果芒果紅蝦他他
慢煮加拿大保濕豬鞍