2024-06-19
🐷📌 #豬西食太子#豬西食九龍.一踏入The Steakhaus 裡面嘅裝橫好特別 復古得來亦都特別有格調 採用咗Bauhaus風格 成間餐廳睇落去好有年代咁同埋高級感 同一般嘅復古裝潢有少少唔同😆餐廳嘅食物都算係多選擇 🤣.🐷Spaghetti Filled with Clams麵同蜆都好入味 唔會太油膩🤓 重點係蜆肉真係好多 唔使叫雙重蜆肉嘅份量 已經有咁多…其實真係好Surprise😗 另外就係佢哋嘅蜆肉肉質都幾新鮮 感覺幾乾淨🤔 .🐷Sriracha Spicy Chicken Wings啲雞翼係單骨雞翼 都好香脆 啲是拉差味辣椒醬味夠濃郁唔會太辣 好開胃👍🏻👍🏻.🐷USDA Prime Top Blade Steak 7oz牛肉質素好好 煮得啱啱哂 啲肉汁都夠多 好juicy😼.🐷Creamy Garlic Scrimp蒜蓉蝦同cream嘅組合好唔錯 味道好香濃 份量都唔少🖐🏻.🐷Camembert Cheese芝士煎得恰到好處 而且如果攞啲牛肉點落去嚟食嘅話都幾正😻 不過如果牛肉同埋side dish 上菜時間接近一啲就perfect了🐷Pan Fried Scallop帶
餐廳嘅食物都算係多選擇 🤣
🐷Spaghetti Filled with Clams
🐷Sriracha Spicy Chicken Wings
牛肉質素好好 煮得啱啱哂 啲肉汁都夠多 好juicy😼
🐷Creamy Garlic Scrimp
蒜蓉蝦同cream嘅組合好唔錯 味道好香濃 份量都唔少🖐🏻
🐷Camembert Cheese
🐷Pan Fried Scallop
帶子細細粒咁樣幾鬼可愛😹 煎得啱啱好 唔會太老 而且有啲椒鹽味 個調味唔錯😹😹
🐷Dirty Tiramisu
提拉米蘇好濕潤 味道唔會太甜 啲手指餅朔咗啲味好正😹 好適合飯後甜品 🫶🏻
The Steakhaus
📍太子太子道西91至91A號地舖
#吃貨日常#香港#茶餐廳#Cafe#麵包#西餐#中餐#日本菜#韓國菜#泰國菜#堂食#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #太子 #太子美食