今日我們喺粉嶺做嘢做到好夜,周圍附近好多店舖都收晒工,我們去咗附近嘅帝庭軒商場見到呢間「PHD 薄餅博士」仲未收工,所以我們就入咗去食晚飯!我們叫咗個3-4激安之果物套餐:鮮芒果海鮮蟹棒批「大批」嘅材料非常豐富有香甜嘅芒果、精選海鮮、蟹棒、魷魚、蘑菇同青瓜再加埋和風美容醬,令到感覺好清新,而薄餅嘅厚薄度適中,質感相當軟熟!韓式醬油脆香鷄「4件」係最新推出,但食落有意想唔到嘅驚喜,因炸得好金黃香脆,外層嘅炸粉亦唔會好厚身,肉質非常鬆軟嫩滑,而且肉汁相當多,醬油嘅味道亦好惹味,真係超正呀!係本人嘅必食推介!唐揚炸鷄·溫泉蛋一番和風飯「山賊汁(牛肉汁)」嘅溫泉蛋做得好出色,流心出嚟嘅效果相當好,米飯嘅質感相當煙韌軟熟,而山賊醬汁嘅味道亦好惹味,而且唔會好鹹!珍珠奶茶亦都有驚喜,因飲第一啖就已經有非常香滑濃郁嘅奶茶香味滲透整個口腔,有齒頰留香嘅感覺,而且珍珠嘅質感亦相當煙韌彈牙,真係好正呀!總括:雖然我們咁夜先入嚟食晚餐,但店員完全唔會表現出唔滿意同覺得我們會阻著他們收工嘅感覺,而且態度仲好親切有禮,真係值得一讚!
韓式醬油脆香鷄「4件」係最新推出,但食落有意想唔到嘅驚喜,
而且肉汁相當多,
醬油嘅味道亦好惹味,真係超正呀!
係本人嘅必食推介!
珍珠奶茶亦都有驚喜,
而且珍珠嘅質感亦相當煙韌彈牙,真係好正呀!

3-4激安之果物套餐
唐揚炸鷄·溫泉蛋一番和風飯「山賊汁(牛肉汁)」
2017-07-28
3-4激安之果物套餐
唐揚炸鷄·溫泉蛋一番和風飯「山賊汁(牛肉汁)」