2008-07-29 49 views
個米國朋友話係米國成日冇啖好食~~返回香港緊係要食返D好野啦~~咁四人又去左流浮山食海鮮~~食左:鼓油辣椒炒蝦: 好惹味~~香口~~超濃味~~不過米國朋友話可能因為唔係太新鮮, 所以用濃味蓋過~~鼓椒炒聖子: 又係超濃味, 個人覺得OK, 但係對面枱投訴超咸~~SO炸元貝: 本來諗住去流浮山緊係食SO炸生蠔啦~~點知伙計話而家D蠔唔得~~所以我地就叫左SO炸元貝代替. 我覺得幾好食, 不過有個FD又話似超市果D急凍假帶子喎~~清蒸大連鮑: 呢個真係好正! D肉質好彈口! 又鮮味~~薑蔥炒膏蟹1隻: 份量細左D, 不過D蟹膏真係好X好食呀!蜂蜜雞翼: D蜂蜜既味道好怪, 問女服務生係咩野蜂蜜. 回答曰: "蜜蜂果D蜜囉~~" 巧叻叻!!!炒飯: 米國朋友話食海鮮一家要叫炒飯喎~~佢話因為個鑊炒過好多海鮮, 所以D炒飯都好有海鮮味喎~~不過呢個炒飯真係...好X難食!
個米國朋友話係米國成日冇啖好食~~
返回香港緊係要食返D好野啦~~
咁四人又去左流浮山食海鮮~~
食左:

清蒸大連鮑: 呢個真係好正! D肉質好彈口! 又鮮味~~

薑蔥炒膏蟹1隻: 份量細左D, 不過D蟹膏真係好X好食呀!

蜂蜜雞翼: D蜂蜜既味道好怪, 問女服務生係咩野蜂蜜.
回答曰: "蜜蜂果D蜜囉~~" 巧叻叻!!!
不過呢個炒飯真係...好X難食!