2020-02-26 114 views
今日天氣都唔錯,周圍出走行下,走左去石澳沙灘慢步,不過因為太凍既關係,所以好快就走返出去筲箕灣行街街,慢慢行行下開始肚餓仔,去到西灣河見到好出奇既太安樓,聽就聽得多啦,不過今次真係第一次黎到,咁當然要搵下野食啦。走下走下,發現左一間日本餐廳,門面又大又靚,所以俾佢吸引左入去!入到去唔洗等位,可能冇咩人夠膽出街食飯既關係?不過已經嗅到好大陣魚味,好香!搞到勁肚餓啦,快D叫野食啦~-波士頓龍蝦鯛魚湯烏冬-原來魚味咁重係因為呢到最出名鯛魚湯,我叫左全場最大張圖個份,原隻龍蝦,真係原隻!勁大隻!下面仲會熱住,等我有時間食龍蝦,烏冬都仲係熱,真係好細心,不過我都係忍唔住食左烏冬先,真係因為好香,烏冬超彈牙,又滑!鯛魚湯勁濃郁,魚味又重又香,勁好味!最後慢慢食龍蝦,超鮮甜,肉質爽口,膏多,肉多,真係材料豐富!-北海道咖哩手打和牛漢堡-日本咖哩最出名就係好濃郁咖哩味,但唔辣,甜甜地,同其他地方既咖哩非常之唔同,呢間日本餐廳一樣做得到,咖哩味非常濃,甜甜地,配飯非常岩,手打和牛漢堡又大又厚,好正呀!和牛肉汁豐富,濃郁,每一啖都有肉汁流出!
今日天氣都唔錯,周圍出走行下,走左去石澳沙灘慢步,
不過因為太凍既關係,所以好快就走返出去筲箕灣行街街,
慢慢行行下開始肚餓仔,去到西灣河見到好出奇既太安樓,
聽就聽得多啦,不過今次真係第一次黎到,咁當然要搵下野食啦。
入到去唔洗等位,可能冇咩人夠膽出街食飯既關係?
不過已經嗅到好大陣魚味,好香!搞到勁肚餓啦,快D叫野食啦~

-波士頓龍蝦鯛魚湯烏冬-
真係好細心,不過我都係忍唔住食左烏冬先,真係因為好香,
烏冬超彈牙,又滑!鯛魚湯勁濃郁,魚味又重又香,勁好味!

-北海道咖哩手打和牛漢堡-
日本咖哩最出名就係好濃郁咖哩味,但唔辣,甜甜地,
同其他地方既咖哩非常之唔同,呢間日本餐廳一樣做得到,
咖哩味非常濃,甜甜地,配飯非常岩,
2020-02-18
$112 (Dinner)