2021-07-23 169 views
近近地去左馬鞍山食晚飯,駟馬1830已經好多人就試下係咪咁好食阿布泰旁上電梯就到,1830入座唔需要等,但入面已經好多人了!一開始以為好少位,原來都幾大間入座後侍應立即幫忙煲水,供應既茶亦好香,夠濃,唔似其他地方茶膽超淡,原來而家煲水都有自動,真係未見過😵前菜有貢菜及花生,我無食但阿媽話唔錯黎得打冷,當然要試試滷水!滷水鵝掌翼,平時叫親我都唔多食,因為好難咬開,但駟馬既鵝掌大件肉厚,唔會滷得過火而太淋,亦唔會太硬咬唔開,好味非常厚肉椒鹽九肚魚係阿媽要求,因為平時哥哥唔食魚,只能食椒鹽鮮尤九肚魚101分!平時大家食開應該似圓柱體,一咬可以整條軟骨拉出,係咪?而呢度!係開左邊嗰,起左魚骨!!!!!!炸得好香脆,加上炸蒜蓉好惹味最後,燒汁脆薯牛仔粒,睇落唔太碟但份量好多,牛都起碼有10件以上,燒汁唔會蓋過牛味價錢比酒樓只係高少少,但非常高質!我認為值得!另外好好,我坐得比較偏,無論經理或侍應都會經常過黎望望有無客舉手
近近地去左馬鞍山食晚飯,駟馬1830已經好多人
就試下係咪咁好食

前菜有貢菜及花生,我無食但阿媽話唔錯

黎得打冷,當然要試試滷水!

非常厚肉

椒鹽九肚魚係阿媽要求,因為平時哥哥唔食魚,只能食椒鹽鮮尤

2021-07-14
Type of Meal