2022-05-01 1669 views
嗰晚屋企冇人煮飯, 見呢間餐廳近近地所以買外賣返屋企食🥢🥡見到有唔同嘅外賣自取set當日揀咗3-course bun platter:A ) 前菜三選一:⚪️涼伴青瓜⚪️椰菜絲沙律🔘芥蘭苗🌱以為會炒到好油膩但係冇👍🏻覺得蔬菜都算新鮮,又唔會老,好味B ) 小食三選一:⚪️牛油雞翼⚪️香煎墨魚餅+$10🔘雞或牛沙嗲 (揀咗🐮)因為一心諗住選擇香茅燒雞肉,所以小食就費事再食雞,於是揀咗牛肉沙嗲之前未試過,食完之後覺得有驚喜💛調味會唔會太重口味,牛肉好厚肉,生熟程度適中,有肉嘅質感但係又唔會好韌,真係唔錯👍🏻C) 主食六選一 (跟撈檬或青瓜麵 +$10)揀咗撈檬⚪️香茅豬扒🔘香茅燒雞肉🍗⚪️香茅燒牛肉⚪️烤三文魚⚪️河內魚餅⚪️香茅脆豆腐一向都最鍾意食芽莊嘅燒雞肉🤤肉質嫩滑, 燒得又香又惹味💯整體覺得呢個便當值得再encore好味之餘營養都算均衡: 又有肉又有菜又有檬(如果想食多啲菜仲可以轉青瓜麵, keto都啱食👍🏻)雖然睇到2020年6月嘅時候佢賣緊$88🥲但係知道物價上漲都冇辦法, 但係覺得整體份量好夠性價比都算OK☺️ 下次有機會會再買🌟
嗰晚屋企冇人煮飯, 見呢間餐廳近近地所以買外賣返屋企食🥢🥡

見到有唔同嘅外賣自取set

當日揀咗3-course bun platter:

A ) 前菜三選一:
⚪️涼伴青瓜
⚪️椰菜絲沙律
🔘芥蘭苗🌱

以為會炒到好油膩但係冇👍🏻
覺得蔬菜都算新鮮,又唔會老,好味
芥蘭苗

B ) 小食三選一:
⚪️牛油雞翼
⚪️香煎墨魚餅+$10
🔘雞或牛沙嗲 (揀咗🐮)

之前未試過,食完之後覺得有驚喜💛

C) 主食六選一
(跟撈檬或青瓜麵 +$10)
揀咗撈檬

⚪️香茅豬扒
🔘香茅燒雞肉🍗
⚪️香茅燒牛肉
⚪️烤三文魚
⚪️河內魚餅
⚪️香茅脆豆腐

一向都最鍾意食芽莊嘅燒雞肉🤤
肉質嫩滑, 燒得又香又惹味💯

香茅燒雞肉

整體覺得呢個便當值得再encore