2024-01-17 402 views
Yo~約咗媽媽同姐姐去飲啖茶食個包,跟媽媽去咗新竹園軒,呢度真係有驚喜!一黎緊係要食個招牌蝦餃皇,簡直係吸引眼球到瞎嘅程度👀一上枱,見到個餃皇閃閃發光,我配埋啲辣椒油整個就係一個完美嘅組合🆒個蝦餃皇皮Q彈,蝦肉鮮甜多汁,加上辣椒油嘅一陣辣辣刺激🌶️真係嚐到人生嘅巔峰味道!給我一個讚啦👍除咗招牌蝦餃皇,呢度嘅流沙奶黃包♨️亦都係另一個必食之選!熱辣辣流心嘅奶黃包,一咬落去,啲奶黃滑溜溜,甜而唔膩,夾埋軟綿綿嘅包皮,真係難以抗拒😋呢度嘅潮州粉粿都係神級水準💖粉粿外薄內厚,口感彈牙,加埋啲韭菜同瑤柱,令味道更加香🥢再追加個香煎蘿蔔糕✨佢哋嘅蘿蔔糕真係煎得啱啱好,香脆外皮,軟糯內裡,每一口都帶嚟驚喜!如果你係蘿蔔糕嘅愛好者,呢度絕對係你嘅天堂😇記得要蘸啲辣椒醬食,口感更加爆炸!呢個香煎蘿蔔糕,真係唔好錯過!😍總括而言,呢次啲點心真係令我感到無比滿足!下次再試埋其他野食先🥳