2010-11-14 35 views
行完個charity walk就同同事一行4人加個bb去翠華餐廳lunch, 坐低問佢地攞4杯茶個經理用好差既態度話無茶架喎. 我地叫嘢食, 個經理落落下走咗去第二度, 有冇攪錯呀!! 因為咁我地又要由頭講過要d咩, 講講下個經理又無啦啦同佢d staff 講嘢. 真係好唔得囉.幾經辛苦先叫到野食. 最後我地叫咗3樣嘢, 其中一樣係海南雞飯. 可能d嘢係預先整定, 不用1 分鐘就有得食, 味道唔錯, 飯唔係太油, 個湯都幾好. 價格以山頂嚟講都ok, 唔包飲品成為60蚊.飯後飲番杯奶茶, 茶到了不過個tea spoon超級骯髒, 肯定個tea spoon係冇洗過!!!!!!!!! 個茶杯仲有茶漬添... 之後叫個waiter換過杯茶, 茶到了, 茶夠濃不過味道麻麻地...呢杯奶茶要成16蚊杯....係遊客地方d服務咁差又無攪錯呀!!! 真係好影響香港個image..

海南雞飯

2010-11-14