2021-10-01
雖然踏入左10月,但係天氣都仲係好悶熱,成日都冇乜胃口,今次就約埋朋友一齊去食啲辣野,出返身汗,開下胃!記得之前係新墟有間比較正宗,又坐得舒服嘅川菜,就一於去呢度食裝修比較懷舊,行啲古色古香嘅風格食物選擇都好多,除咗有水煮,干鍋,仲有雞煲同烤魚等等嘅選擇,難為左有選擇困難症嘅我🤣🤣淨係揀食咩都揀咗好耐食川菜一定要食返個水煮系列,我哋今次就揀咗食水煮魚,冇辣度選擇,但係食落都唔算太刺激,非常香嘅花椒味,都係一般小辣左右嘅辣度有啲份量都好多,而且仲有好多薯粉,唔需要特別叫飯都可以孜然牛肉覺得最有驚喜,未入口已經聞到好香嘅味道,而且牛肉份量好多,蒜芯亦都炒得非常入味,下次來會encore四川擔擔麵比一般食開嘅多一個麻辣香味,最適合食辣嘅人士,因為加咗辣,中和左花生醬嘅油膩,食晒成碗都唔覺得Heavy青瓜小食都幾開胃,整體各樣表現都唔錯,性價比都幾高,連埋飲品人均150左右,下次會試一試干鍋同烤魚
記得之前係新墟有間比較正宗,又坐得舒服嘅川菜,就一於去呢度食 裝修比較懷舊,行啲古色古香嘅風格 食物選擇都好多,除咗有水煮,干鍋,仲有 雞煲同烤魚等等嘅選擇,難為左有選擇困難症嘅我🤣🤣淨係揀食咩都揀咗好耐
有啲份量都好多,而且仲有好多薯粉,唔需要特別叫飯都可以