2022-09-27
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑🤑呢間相信係我其中一間好難忘嘅omakase,平時覺得有啲地方會overpriced或者食唔飽,但呢間性價比高得嚟我好相信你會飽住離開,因為佢真係太豐盛!✅前菜有目光魚、炸河豚、馬糞海膽配蓴菜同黑梅貝,味道由淡至濃,做法亦各有不同,非常開胃✅刺身四皿本來以為係4款刺身,原來4道🤩超級豐盛同值回票價!🔆一右口魚:油分濃郁帶嚼勁,用海苔醬同酸汁平衡油膩感帆立貝:口感柔軟,加上海膽粉令味道甘甜北寄貝:新鮮鮮甜又爽口,而且相對柔軟太刀魚:用岩鹽漬逼出油份再燒,加上柚子胡椒增添鮮味🔆二昆布森生蠔:用銀箔和食用玫瑰裝飾,生蠔口感creamy同帶流心感,配上梅酒啫喱加入一種酸甜味🔆三真鯛魚:包住拖羅蓉同芽蔥,配埋金色嘅飛魚籽,非常豪華牡丹蝦:加入蝦膏令味道濃郁鰤魚:魚肉軟身,配上蛋白泡沫同wasabi漬鹹香味十足煙燻鏗魚乾米通:安康魚肝本身味道唔濃,透過白蝦嘅甜同北海道魚子醬嘅咸香令味道更濃郁水果番茄:糖度8,非常香甜,完全唔似食緊蕃茄🙆🏼♀️🔆四拖羅手卷:用黃豆豆紙和沙甸魚乾片夾住中拖羅同大拖羅,油脂豐富得黎又充滿口感,非常滿足🤤✅一品料理原條子持香魚
_____
好味指數:🌟🌟🌟🌟🌟
抵食指數:🤑🤑🤑🤑
✅前菜
✅刺身四皿
本來以為係4款刺身,原來4道🤩超級豐盛同值回票價!
🔆一
右口魚:油分濃郁帶嚼勁,用海苔醬同酸汁平衡油膩感
帆立貝:口感柔軟,加上海膽粉令味道甘甜
北寄貝:新鮮鮮甜又爽口,而且相對柔軟
太刀魚:用岩鹽漬逼出油份再燒,加上柚子胡椒增添鮮味
🔆二
🔆三
真鯛魚:包住拖羅蓉同芽蔥,配埋金色嘅飛魚籽,非常豪華
牡丹蝦:加入蝦膏令味道濃郁
鰤魚:魚肉軟身,配上蛋白泡沫同wasabi漬鹹香味十足
水果番茄:糖度8,非常香甜,完全唔似食緊蕃茄🙆🏼♀️
🔆四
拖羅手卷:
✅一品料理
原條子持香魚,肉質嫩滑,配舞茸菇同京蔥一齊食口感更佳
✅壽司6貫
🔆深海池魚
配鮟鱇魚乾,魚肉有咬口
🔆黑陸魚
加柚子皮,口感煙韌
🔆關西鯖魚
外皮有燒過,魚味濃油份充足
🔆拖羅海膽筋子
用綠色豆紙包住拖羅、海膽和筋子,咸鮮味十足
🔆吞拿魚魚臉肉
底面都火炙過,口感似鴕鳥肉
🔆馬糞海膽
用磯之雪昆布做紙托裝住馬糞海膽,非常鮮甜
✅甜品
綠茶布甸有香濃抹茶味,上面有雲呢拿味嘅珠,原來係分子料理🤩靜岡蜜瓜清甜多汁,好好食