2024-04-26
今朝我嚟到將軍澳的樂麵嚟享受一個特別嘅拉麵~ 🌞首先,樂麵的環境氛圍非常舒適,加上店員溫馨的笑容,一進店門就已經好開心了!👏當然,主角一定係食物啦!首先係濃口胡椒豚肚湯拉麵 🍲,聽落好有特色就覺得心癢癢,一睇就喺店內最受歡迎嘅一款。湯底濃郁,淋上香嫩豚肉,再點綴上豚肚絲,溏心蛋,蔥花,紅椒絲,筍,加一把香香的本地黑胡椒碎,真係味道醇厚,食落口一陣溫暖。特別要提嘅係個筍,食落去好有口感,即刻為呢碗拉麵加分!👍👍椒鹽炸魚蛋串。魚蛋炸得金黃酥脆,鹹香得辣辣嘅口感同一般煮嘅真係完全唔同,實在係開胃之選!😋喺將軍澳呢個區域,可以食到樂麵咁好味嘅日式拉麵真係好滿足。🥰樂麵嘅拉麵係我幾年來試過最好食嘅拉麵之一。由味道到口感、顏色到氣味,每一個細節都做得好出色。
首先,樂麵的環境氛圍非常舒適,加上店員溫馨的笑容,一進店門就已經好開心了!👏 當然,主角一定係食物啦!首先係濃口胡椒豚肚湯拉麵 🍲,聽落好有特色就覺得心癢癢,一睇就喺店內最受歡迎嘅一款。湯底濃郁,淋上香嫩豚肉,再點綴上豚肚絲,溏心蛋,蔥花,紅椒絲,筍,加一把香香的本地黑胡椒碎,真係味道醇厚,食落口一陣溫暖。特別要提嘅係個筍,食落去好有口感,即刻為呢碗拉麵加分!👍👍
喺將軍澳呢個區域,可以食到樂麵咁好味嘅日式拉麵真係好滿足。🥰 樂麵嘅拉麵係我幾年來試過最好食嘅拉麵之一。由味道到口感、顏色到氣味,每一個細節都做得好出色。