2020-10-25 435 views
餐廳細細間,專做街坊生意、有傳統嘅卡位、落單同廚師都喺同一個人,廚房又係佢、茶水又係佢、收錢都係佢,😎值得尊重嘅茶餐廳老店。今次試食早餐,我哋分別叫咗兩個餐。第一個早餐A:火腿通粉轉公仔麵、牛油多士、煎雙蛋,飲熱奶茶。先講個麵,公仔麵麵偏軟、但食落又唔會係淋哂同脹哂嗰種、算幾吸湯嘅,火腿正常,仲附送兩條生菜,湯底應該係普通清湯,味較為清淡的,想食清d可以叫呢個麵。另外,值得一讚嘅係牛油多士,😱多士超脆、熱辣辣,一咬落去裡面d牛油噴岀嚟,好香😍、好想食多塊!好少茶餐廳能夠將方包保持咁脆又熱架☺️,煎蛋有少少油🍳、奶茶☕️正常。第二早餐C:炸菜木耳絲、五香肉丁公仔麵,飲熱華田。配料充足,佈滿個碗九成位置、份量超多,炸菜同木耳互相配合令味道平衡,不咸不啖、加埋五香肉丁嘅肉同辣辣地嘅汁,麵嘅味道立刻豐富咗,份量又多,係一個好飽足的一餐。杯熱華田都係偏甜,飲品嚟講建議大家要特別要求少甜比較好。🙃總括而言,行過路過路起眼嘅茶餐廳嘅早餐,麵夠大份、價錢平、多士脆已經足夠令我哋精神一個早上。除咗早餐,夜晚仲有好多小菜、蒸海鮮等住你哋嚟試食!👍🏻

早餐A  火腿通轉公仔麵
牛油多士、煎雙蛋