2019-06-05 242 views
   落雨天在深水埗買完野,就想食個晚餐,區內都是舊樓多,而且天雨路滑,都幾狼狽下。忽然行過見到有間好光猛既餐廳,門面都幾好,就同朋友衝入去食野先。餐廳好光猛整潔,入到來好舒服,簡潔的店面我最LIKE見呢到最大賣點係蕃茄湯底,就梗係要試下,我叫左犇犇有禮,是三種不同既牛腩煮成,呢到好好有得選上海麵、日本拉麵、烏冬、米線,總有一O岩食,我就點了米線。真係有好多牛坑腩,好足料,而且茄湯真係好甜,好好飲,比較外面個D X仔既湯,真係好食太多多多了~!牛腩亦好林,一D都唔痴牙,呢碗麵真好名不虛傳,$78真係好抵食因為牛腩都好貴下!!!朋友點了滑一滑上海麵,滑牛右滑蛋,$48都是性價比高的主食,個湯底是一樣的,大家都食到因為太累同太餓的關係,我地瘋狂叫左好多小食,其中炸特級魚蛋真係好彈牙,大大粒,配甜酸汁好正~~另外雞翼都好特別,有麻香味,唔係得個咸字既汁,因有麻香夾有甜瑞士汁既味,廚師整得好用心讚!!!!!!行到身水身汗,所以一定要飲品補充體力至得,檸檬雪梨露同亞答子柚子茶都好濃味,亞答子大大粒,有好口感,甜甜地都幾好味,我第一次試,愛上了!!!叫了咁多野食,真係好飽足,埋單都只係$266,晚
犇犇有禮米線
餐廳好光猛整潔,入到來好舒服,簡潔的店面我最LIKE
犇犇有禮
滑一滑

讚!!!!!!
70度慢煮瑞士汁雞翼
亞答子柚子茶
叫了咁多野食,真係好飽足,埋單都只係$266,晚餐有呢個質素而且咁多野食又飲料,真係算平,最重要係好高質素,食得好開心同享受。
好欣賞如此用心的老闆及小店,真係好希望多D人都可以試到佢咁精製既蕃茄湯呢~!!!!以後行開來呢區,我一定會再來食架~!!!!
鮮炸特級魚蛋
2019-06-04
$135 (Dinner)
犇犇有禮米線
犇犇有禮