有冇發覺留喺屋企成日都煮飯好悶?如果你有呢種感覺嘅,又開始諗唔到煮乜嘢,不妨叫個牛大人外賣試吓!因為男朋友鍾意打邊爐嘅關係,今日叫咗佢哋嘅足料二人份外賣套餐,過去攞嘅時候真係重到人都癲!🤣最後仲要搭的士返屋企返到屋企當然第一件事攞晒佢出嚟啦,因為要準備開飯,唔好睇佢嘅嘢食好似得好少,但係兩個人食起上嚟都好足夠!唯一覺得有點小遺憾嘅就係冇得佢哋嘅花甲,如果可以有埋花甲就正正子啦😍😍😍啲嘢食多到放滿成張枱,除咗有牛大人必點嘅牛肉同豬梅肉片之外,仲有醉雞件等等。。。湯底方面叫咗一款,台式鳳梨雞!兩盤湯底放滿整個煲,而且味道同係餐廳食嘅都一樣😌唔好睇小外賣嘅威力,因為佢哋連漿料都有俾我哋,芫荽,青蔥,生蒜蓉,炸蒜同辣椒🌶️,仲有一大支醬油,食唔晒放咗喺雪櫃留返下次用😆😆😆呢個蔬菜盤所有嘅嘢食都有,雖然每款只有少少,不過兩個人食其實根本都食唔晒!而且蔬菜都好新鮮,估唔到仲有木耳同冬菇二人餐可以揀選三款丸子,同兩款餃子🥟,高麗菜水餃食起上嚟唔知點解感覺好似食緊小籠包嘅味道,不過係幾好食!仲有我最鍾意食嘅蛋餃😚每次去到牛大人必點嘢飲叫咗白桃烏龍同桂花烏龍,呢兩款都係牛大人嘅主打飲品,鍾意佢嘅味,茶底好

嘢飲叫咗白桃烏龍同桂花烏龍,呢兩款都係牛大人嘅主打飲品,鍾意佢嘅味,茶底好香💕

花枝漿,墨魚蟹子漿,呢兩款如果都係平時喺牛大人經常都會叫,黑色嘅墨魚滑超香濃,而花枝入邊都會有花枝粒,兩款食起上嚟又彈牙,好味😋😋😋

呢個肉類拼盤已經包含兩款牛肉同一款豬肉,豬梅片食起上嚟好香,同平時打邊爐食嘅豬肉片好唔同,令人一試難忘!另外嗰兩款牛肉都係平時食開,鍾意佢唔會太過肥,就算打邊爐淥完之後牛肉都好有咬口💕

平時比較會食嘅醉雞件,估唔到佢呢個二人餐都有提供,不過因為太多嘢食嘅關係所以留咗第二日先食,呢個醉雞件好香酒味,而且雞肉好嫩!食完呢個之後下次再去牛大人堂食就可以在encore

唔好以為外賣冇得任食就會唔滿足,其實食起上嚟都一定可以吃到飽!
2022-03-17
TakeAway
$220 (Dinner)