👉🏻鮑魚花膠雞湯👈🏻講到火鍋湯底,最近食過嘅鮑魚花膠雞湯真係令我印象深刻😍!首先,湯底用料之豐富已經係一個大大嘅賣點👍🏼。你想像下,鮑魚嘅鮮味、花膠嘅膠原蛋白同雞湯嘅濃郁甘香完美結合,每一啖湯落肚都係一次味覺嘅享受🤤。湯色呈現出自然嘅金黃色,飲一口,瞬間可以感受到啲精華。雞湯經過長時間熬煮,既深邃又唔會過於油膩,可以話係恰到好處😋。當然啦,鮑魚同花膠都準備得非常細心,鮑魚肉質鮮美,口感緊緻;而花膠咁滑咁有彈性,真係一絕。湯底嘅香氣四溢,仲讓周圍嘅空氣都瀰漫住幾分家嘅溫馨氣息🥰。我哋喺熱熱嘅火鍋圍擁住,每個人都一臉滿足嘅享受住手上嘅食物。除咗鮑魚同花膠令湯底更上一層樓,啲雞湯更加係為整體火鍋增添咗几分滋味。順帶一提,啲湯底唔止味道出眾,仲對身體有益,因為鮑魚同花膠都富含營養價值,食完之後唔單止暖笠笠,心情都好晒😄。下次同親朋好友聚餐,我會毫不猶豫咁推介呢款鮑魚花膠雞湯嘅火鍋湯底,有佢在,任何火鍋食材都會變得更加美味!🎉🍲👉🏻飛驒和牛西冷👈🏻超級多牛肉揀,見到和牛仲要係飛驒牛就兩話不説選擇了!牛肉👉🏻二人什菜什菌盛合👈🏻唔想唸要食咩菜,最直接就係叫個盛合!有金菇,生菜,油麥菜,雞髀菇,娃娃
👉🏻鮑魚花膠雞湯👈🏻

👉🏻飛驒和牛西冷👈🏻
超級多牛肉揀,見到和牛仲要係飛驒牛就兩話不説選擇了!牛肉
👉🏻二人什菜什菌盛合👈🏻
唔想唸要食咩菜,最直接就係叫個盛合!有金菇,生菜,油麥菜,雞髀菇,娃娃菜等。蔬菜質素都係ok嘅!
👉🏻拿破崙響鈴👈🏻
響鈴當然要叫啦,可以食到湯底的精華!個人係鐘意係硬身啲嘅。
👉🏻蘿蔔片👈🏻
就冇咩特別了,都偏甜的!