2023-06-18
喜歡飲咖啡嘅朋友 大概都鍾意夜訓😎銅鑼灣希雲街Sleepless 以一隻可愛嘅貓頭鷹做logo🦉 前身為R&C Cafe 主打靚靚拉花飲品☕️ 換去店名 質素一樣保持高質🫡4 Course Dinner Set ($398) 二人同行88折▫️香煎北海道帶子配紅酒莓香泡沫前菜嘅帶子 口感非常爽口彈牙 泡沫醬汁好清新 仲有好香薄荷油▫️法國鵝肝配黑醋芒果沙沙鵝肝配上軟麵包 個芒果沙沙好fresh 洗去油膩感▫️南瓜湯🎃南瓜蓉味道幾濃郁 加上浸腍左嘅多士粒口感好豐富☺️▫️燒味噌甲羅燒蟹肉意大利飯🦀味道好濃嘅甲羅燒🤤 配埋明太子 將佢撈入個意大利飯 飯粒唔會太腍 幾有口感▫️招牌慢煮加拿大保濕豬鞍斧頭扒配XO醬🐷慢煮豬鞍肉質零舍腍☺️ 豬鞍故意不作太多調味 配上自家制XO醬好惹味配菜都好特別 尤其個紫薯蓉 好香▫️招牌貓頭鷹玫瑰溶岩特調拼配朱古力🦉($68)佢地嘅飲品不嬲以igable見稱😍呢款玫瑰溶岩朱古力 落枱後會將牛奶倒落去 睇佢滿瀉個感覺好正☺️ 好香玫瑰花香▫超可愛立體熊仔拉花 抹茶拿鐵($103)好靚嘅3D拉花😍 兩隻好可愛嘅北極熊訓著 真係拎住佢影好耐相都唔捨得飲😂唔只得個樣 個抹茶都好好飲
4 Course Dinner Set ($398)
二人同行88折
配菜都好特別 尤其個紫薯蓉 好香
▫️招牌貓頭鷹玫瑰溶岩特調拼配朱古力🦉
($68)
佢地嘅飲品不嬲以igable見稱😍
▫超可愛立體熊仔拉花 抹茶拿鐵($103)
唔只得個樣 個抹茶都好好飲 又香濃😋
配埋是日甜品 朱古力忌廉卷蛋 味道比較甜