2024-06-20 15 views
店名: 甘味處鎌倉 地址: 銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場URBANHOOD B1樓B101A號舖環境: 4.5/5價錢: 4.5/5味道: 4.5/5佢哋除左係銅鑼灣有店外,係屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓1268號舖亦有分店,今次就去左銅鑼灣分店試下😆鎌倉原味蕨餅當然呢樣係必試😍一盒10件,每件size都大大件,口佢地即場切,口感超順滑水潤,微微煙韌,帶微甜,清甜而入口即化,加入黃豆粉更好食,超愛😙重點係佢地黃豆粉份量激多,每啖蕨餅都充滿住滿滿黃豆粉味道😝生草莓刨冰亦叫左個刨冰🍧生草莓🍓甜度啱啱好,食落粒粒草莓,令期更有口感,整體口味清甜又清爽😝佢地同樣配上左蕨餅,一口蕨餅,再一口刨冰,兩者配搭得十分出色😉淺川園抹茶蕨餅鐮倉原創品牌咖啡牛奶仲叫左2杯飲品,抹茶🍵味道超濃郁,有陣陣茶嘅清香,飲落口感順滑😍將蕨餅切成細細粒,有少少吃珍珠嘅感覺,但口感更佳,軟糯香甜,清爽又解渴🤩朋友叫左杯咖啡,咖啡牛奶味道香濃,入口奶香味十足,但唔會蓋過咖啡本身嘅香氣,各有各風味🥰
店名: 甘味處鎌倉

環境: 4.5/5