2019-03-09
今次同朋友豪一次,係大坑有間食omakase 好出色既餐廳,雖然落住毛毛雨都冇阻我地食野既雅興!餐廳裝修都好日式化!我同朋友安排左坐係師傅面前既檯度坐,一邊睇住師傅整d 好美味近鮮既日式料理!🥰😋我地叫左《彩:$1280/位》由師傅發辦包括有以下美食:北海道大生蠔:有半隻手掌咁大隻,肉身好豐厚,加埋檸檬🍋汁更鮮味!魷魚🦑+魚🐟肝威化餅:第一次食,富有新鮮感,魷魚+魚肝威化餅夾住食更鬆化,又有益!左口魚/左口魚裙邊:好鮮味,左口魚魚身半透明狀態,點埋酸醋汁更有鮮味!深海池魚:肉身很滑,一d都唔會有腥味!北海道毛蟹柚子啫喱:毛蟹蟹肉很腍身,而個柚子啫喱搶左蟹既鮮味中拖羅魚子醬:超鮮味,拖羅魚入口即溶既感覺,加埋魚子醬係面oishi!燒拖羅手卷: 另一種食法,拖羅肉配紫菜食都很脆口!帶子壽司:帶子內都很厚身,好爽滑既口感!竹簽魚壽司:師傅用噴槍噴一噴,燒一燒個面,令魚身更脆滑。左口魚壽司:魚肉真係好棉滑,入口好快溶化牡丹蝦:蝦肉身很厚身,肉質鮮美!爆醬蟹籽壽司:超大粒蟹籽,食落口卜卜聲!又唔會太腥,正!中拖羅手卷:碎拖羅肉配埋蔥花,真係無得頂!熱鮮味魚湯:有很多菇菌在湯內,有一片滑嘟嘟既魚肉
我地叫左《彩:$1280/位》由師傅發辦包括有以下美食:
深海池魚:肉身很滑,一d都唔會有腥味!
燒拖羅手卷: 另一種食法,拖羅肉配紫菜食都很脆口!
帶子壽司:帶子內都很厚身,好爽滑既口感!
竹簽魚壽司:師傅用噴槍噴一噴,燒一燒個面,令魚身更脆滑。
左口魚壽司:魚肉真係好棉滑,入口好快溶化
牡丹蝦:蝦肉身很厚身,肉質鮮美!
爆醬蟹籽壽司:超大粒蟹籽,食落口卜卜聲!又唔會太腥,正!
中拖羅手卷:碎拖羅肉配埋蔥花,真係無得頂!
熱鮮味魚湯:有很多菇菌在湯內,有一片滑嘟嘟既魚肉,魚湯超鮮甜,真係想再encall !
綠茶🍵金箔雪糕🍦+ 燉蛋布丁:綠茶味道很濃厚,仲有紅豆黑豆金箔舖係面,再配埋個燉蛋布丁🍮唔太甜,味道很有蛋味!整體黎講係超滿意,店員很落力及細心不停幫我地擺好用具位置要黎打卡同倒熱茶飲,而食物更加超高水準!讚!😋😋😋