2022-12-03 83 views
呢間上村牧場平時經過已經好想試 今日難得有位 同男朋友就入咗去食最高嗰個Grade嘅薩摩牛和牛放題 一坐低店員會先送上柚子梳打同蘋果梳打畀我哋飲住先 當然出面亦有飲品自助吧有唔同種類嘅汽水梳打水等等可以無限添飲 之後就會上前盤畀我哋先試下邊種口味啱自己再落Order任食 裏面有幾種薩摩牛和牛 包括薩摩牛牛五花/薩摩牛里肌肉/薩摩牛涮涮燒) 全部都好正 另外亦有一大盆排得好靚 用乾冰送上嘅薩摩和牛拼盤 包括薩摩牛愛裙肉/薩摩牛腰脊心/薩摩牛腹脅肉/薩摩牛特上牛五花 幾種牛都好重油脂味好好味 尤其以特上牛五花有種入口即溶嘅感覺 愛裙肉腰脊心腹脅肉就比較有咬口 但有咬口得黎都依舊有油脂感 食和牛就係想追求呢種味道 超好味薩摩牛涮涮燒 有幾種汁料可以揀 我哋試咗蘿蔔蓉同埋四川麻辣 尤其以四川麻辣我最鍾意 小食日本燒肉會食到麻辣 牛肉壽喜燒 牛肉黎到已經熟咗 本身以為可以即刻食 但係食落係凍嘅 相信係要燒返熱再食 壽喜燒嘅汁係正宗日本壽喜燒嘅味道 甜甜哋 配料洋蔥同豆腐吸左D汁食好正 啱曬我 海鮮有元貝大蝦等 尤其以大蝦最推介 因為真係超大隻 啲肉勁爽彈 平時食放題我就好少食壽司嘅 但係之前

棉花糖牛五花

薩摩牛里肌肉 牛五花 涮涮燒

三文魚子海膽壽司

平時食放題我就好少食壽司嘅 但係之前見啲youtuber介紹話呢度嘅壽司質素幾好 所以就叫咗幾件試下 而且果然冇介紹錯 呢度嘅壽司好似出面高級日本壽司店咁 醋飯粒粒分明 配料好新鮮

呢個餐仲包每人一人一杯Haagen Dazs 另外仲有其他例如泡芙等等嘅甜品任食
埋單大概六百蚊鬆D一位 100分鐘任食其實都夠哂時間 價錢亦唔算太貴 呢餐好滿足 下次再食過
#相機食先 #手機食先 #foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #hkfood #香港美食 #美食 #銅鑼灣 #和牛燒肉放題 #上村牧場 #薩摩牛 #TimeSquare
棉花糖牛五花
薩摩牛里肌肉 牛五花 涮涮燒