2023-09-26
.最強All Day Breakfast @heatoxfine (元朗).已經唔係第一次幫襯佢哋了之前疫情期間買過一次外賣之後又去過鋪頭食過一次記得嗰時都比佢嘅All Day Breakfast折服🤣..今次再食.. 都係一樣驚喜 & 滾動意粉都令我哋非常surprised所以好興奮同大家推薦.1.慢煮雞胸肉早餐 $134+$18(轉貝果)+$10(轉薯餅)=$162 ✅✅✅✅✅.呢個配搭對於健人真係無懈可擊.. 等我同大家一一結構.👉雞胸肉:嫩滑.. 香草味好重..油香感出.. 份量都多👉滑蛋:口感爽滑偏熟少少.. 但味道好夠 份量適中👉牛油果:好新鮮 揀嘅都係最啱入口嘅熟度👉腸:入味 juicy.. 又唔算太多 所以fats合理👉沙律:菜多 有番茄仔不過🤣..醬係柚子醋為基地無不必要嘅fats👉Bagel:呢個係everything bagel 黑白芝麻正常夠脆 正常煙韌‼️(原本係牛角酥 純粹我想降低fats intake)👉牛油粟米:擺係嗰小鐵兜入邊 好方便你自己拎羹食 大啖大啖 爽..👉堅果優格:估你唔到仲有yogurt.. 細細兜.. 撈埋核桃仲要都有十粒左右健康脂肪蛋白質
已經唔係第一次幫襯佢哋了
👉沙律:菜多 有番茄仔不過🤣..醬係柚子醋為基地
無不必要嘅fats
正常夠脆 正常煙韌
‼️
(原本係牛角酥 純粹我想降低fats intake)
仲要都有十粒左右
健康脂肪蛋白質兩不誤
呢個set除咗選擇好適合健人或者diet開嘅人..
重點係色香味俱全..
所以我覺得咁屈!
btw佢本身有薯角
我轉咗薯餅 邪惡還邪惡
但值得 因為好味
‼️set卡路里無包括薯餅
因為我單獨計咗薯餅係pic3..
卡路里只包pic 1所有食物
‼️跟set送嘢飲 咖啡好飲
推薦!!
2.明太子香草北海道帶子意粉
✅✅✅✅✅
呢個應該都係最近嘅新menu?
之前食係無嘅..
但真係令我歎為觀止
首先份量簡直係平時cafe嘅至少1.5倍..
我同大幫手一見到嘅時候互望咗大家一眼..
表示:點食.. 咁大份😂🤣🤣..
重點係!
唔係得份量..
餸多.. 味道超好🥹🥹
我本身真係麻麻意粉
但跟開「意粉殺手」大幫手日日食意粉.. 我開始都會食 & 會知邊啲係好味
呢間..嘅明太子香草白汁係係好濃郁.. 啖啖你覺得..
食完好滿足.. 雖然係heavy嘅..
但佢唔會heavy到令你食少少就滯.. 拿捏得幾好..😍
不單止帶子 仲有唔少海鮮.. eg 帆立貝呀 魷魚等等.. 唔係淨係俾個「帶子」風味你.. 而係真係有多款海鮮..
所以成件事係..
滿足 & 滿足🥹
考慮埋佢嘅價錢 & 份量 & 味道
呢個都暫時成為我個人嘅意粉no.1
佢哋雖然係元朗比較遠..
但我而家可能一個月都要來一次呢頭.. 所以都會有機會再食🤣😚..
佢哋又係少有開到夜晚10點嘅Cafe.. 所以大家如果真係放工先食 都唔洗驚太趕!
再次推薦 阿門
#香港美食 #港式餐廳 #卡路里 #飲食記錄 #飲食控制 #營養 #健身 #健康飲食 #無添加 #減脂 #增肌減脂 #增肌 #減肥餐單 #減脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic元朗 #calorieswithmicbagel #calorieswithmic西餐 #calorieswithmicdogfriendly