2021-10-21 19 views
住喺荔枝角咁耐都唔知道有咁高級嘅咖啡店,匿埋咗喺荔枝角地鐵站D2出口隔離。因為之前搬咗去藍田幾個月所以唔知道荔枝角開咗呢間新嘅咖啡店。因為藍田嘅咖啡店10:30am先至開門,入到去我淨係見到一個着白色裙嘅客人唔肯定係咪員工/朋友,入到去先發現原來仲有其他客人坐咗係一啲好似課室枱嘅日系咖啡枱。入到去嘅時候剩係得一個coffee barista,環境好寧靜講嘢唔夠膽咁大聲,落單嗰陣都盡量細細聲講唔想騷擾到其他客人。我同佢講話唔知道原來呢度新開咗咖啡店,跟住佢同我講話都開咗三個月㗎喇,請勿不過因為地段同埋價錢唔平所以唔算係好多人幫襯。咁其實佢價錢喺荔枝角來講都算偏貴嘅,通常喺港島區先至會係呢個價錢。咁我朝早真係好想飲咖啡俾個機會試吓啦,平時飲開嗰啲30幾蚊嘅咖啡都唔係平但係質素好參差。Coffee Barista沖完咖啡之後好細心咁行出嚟親手第比客人。我一拎到杯咖啡,咦!點解係唔熱嘅。 我行出咖啡店之後飲咗一啖先發現原來係熱嘅!個紙杯隔熱做得好好,啱晒我呢啲趕住買去返工嘅客人唔使拎住杯熱咖啡辣到手。講一講呢杯Cappuccino 嘅質素,奶泡鮮奶比例完美,咖啡好香唔苦澀,冇乜酸味偏nutty

講一講呢杯Cappuccino 嘅質素,奶泡鮮奶比例完美,咖啡好香唔苦澀,冇乜酸味偏nutty,aftertaste先至有少少酸。味道平衡得好好,算係我呢一年飲過最好飲(最啱飲)嘅咖啡!呢可以買到咁啱飲嘅咖啡我覺得貴少少都好值得呀!
Cappuccino  (L)
Cappuccino  (L)