深水埗出名多嘢食,尤其是福榮街、福華街,花多眼亂。但越南嘢唔多,經過俾呢間幾搶眼淺藍色招牌吸引咗~ 自選撈檬已包括芫荽、蔥油、炸乾蔥片、生菜絲、甘筍絲、青瓜絲、酸菜和花生碎。每款配料$15至$20不等,我揀咗網民春卷和魚露雞髀同埋跟餐飲品+24 越南咖啡雪山😋雖然已經叫咗小粉,但個份量大到嚇親。個碗本身已經大,仲要深,如果咁樣已經少咗粉,我應該要嗌少少少粉先可以食得哂🙈 魚露雞髀個調味震驚到我!雞髀似凍嘅醉雞質地,但係特調蒜蓉魚露汁超開胃好食🤤春卷三條新鮮炸起好鬆脆~ 非常推薦越南咖啡雪山!濃濃咖啡香,個人覺得仲好飲過Starbucks 嗰啲frappes!另外叫多個香甜菜心苗和蒜蓉包,菜心非常鮮甜新鮮蒜蓉包,如果可以跟少少咖喱同沙嗲更好味!

1947 views
1993 views