2018-08-08 105 views
今日約左朋友去睇維尼與我,睇戲前食個午餐先,早兩日食完錦麗個牛肉河認真唔錯,心思思又想食越南野,見到有間新開嘅餐廳,就入去試試佢。個午餐餐牌都幾豐富,有成22款選擇,不過黎得食越南野,食牛肉河先是常識吧。我叫左個越式生牛肉河,黎到個牛肉都真係幾生下,有d嚇一嚇。不過個湯就好夠熱,一浸落去,好快就熟晒。飲啖湯睇睇先,個湯又幾濃喎,牛骨味算重,都幾真材實料。配料有金不換同青檸,芽菜反而無,就有d失望。 而個牛肉呢,就一般般,肉味唔太重,都切得幾薄身,食落都算嫩滑,合格啦。另外叫左杯越式滴漏咖啡就幾有驚喜,咖啡溝煉奶,雖然有dd甜,但幾滑身,值得一試。總括來說,都算係唔錯嘅越南餐廳,有機會會試下d飯。

越式生牛肉河

越式滴漏咖啡

總括來說,都算係唔錯嘅越南餐廳,有機會會試下d飯。
2018-08-02
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch