今日去到西灣河一間甜品店 同朋友仔行完街街過來heahea一入到去環境舒服乾淨環境簡潔見左除左一d傳統甜品之外仲有唔少創新既甜品例如呢個台式甜品系列 簡單係中意黑糖,抹茶,竽圓迷既福音好少見到有糖水店咁花心思係菜單度抵讚中式甜品少不了係糖不甩好香花生味 煙un彈牙既味道令人欲罷不能榴槤凍餅(推介)凍餅既口感好吸引 入到口好似雪糕同芝士既口感 又凍又會慢慢溶係口喺其中榴槤味仲慢慢散發出嚟 100分而且性價比十分高眼見十分大份 有一般芝士蛋糕既4至5倍大 十分抵食芒果西米露(推介)足料大滿足既芒果西米露裏面有5至6片大大塊既芒果 而5係芒果粒而且塊塊都係超級甜的仲有濃濃既芒果味融入係西米露中 加上為數不少的芋圓正到不要不要 芒果芋圓控必選來d抺茶既甜品爽爽佢綠茶芋圓凍雖然佢本來已經有煉奶係面 但重口味的我叫左店員加埋煉奶 口感濃厚非常 店員服務態度好好 好有耐心咁俾咗支煉奶我加值得讚賞濃厚嘅抹茶味 mix埋甜甜嘅抹茶雪糕 仲有煙煙unun嘅小丸子同芋圓令人一啖接一啖最後 係呢個份量超多嘅朱古力窩夫做完美嘅結尾佢哋嘅份量好大 可以兩至三個人share而且佢哋個窩夫都好厚朱古力再加上香蕉簡直

今日去到西灣河一間甜品店 同朋友仔行完街街過來heahea

一入到去環境舒服乾淨
環境簡潔

見左除左一d傳統甜品之外
仲有唔少創新既甜品
例如呢個台式甜品系列 簡單係中意黑糖,抹茶,竽圓迷既福音
好少見到有糖水店咁花心思係菜單度

佢哋嘅份量好大 可以兩至三個人share
而且佢哋個窩夫都好厚
朱古力再加上香蕉簡直係絕配

見到openrice 外賣自取仲有折扣 附近的人有福了

仲有重要既一點 附近有2間同名既糖水舖 但只係呢間明記甜品就真係大件又扺食 仲要好好味
又多創新野
大家千祈唔好去錯地方呀