2023-05-02
✨✨中午時間來到荃灣行街打算買吓新衫,行到肚都餓埋,再打算食飽佢再Shopping,上網搵到一間食日式料理,✨平時西餐就食得多,對上一次既日式野都唔記得幾耐食過,🌝咁就順便可以食完再行街✨✨唔知道係巧合定點,中午時間都幾多人,通常好食既餐廳都會比較多人,都明白呢一點✨好彩還有位子給我們,店員十分有禮,安排位子比我地,仲幫我哋拉椅,非常好服務 整間餐廳環境都好日式✨牆上既圖案好靚,好有一種日本感,我地二人都唔算大食,所以各人叫了一個正餐,當是下午茶吧吉列豬扒定食🌹等左一陣既定食,都好快到枱,熱辣辣又香噴噴既吉列豬扒,份量都有成塊咁多,咬落去好香口又脆卜卜,另外仲有埋沙律菜添,不過都幾欣賞麵鼓湯,入面好多海帶,好好飲🌸🌸日式叉燒拉麵🌹佢既叉燒份量好多,直頭鋪滿半碗麵,除叉燒外仲有蛋同菜,粟米,營養好豐富,超飽肚🌸🌸
吉列豬扒定食🌹
等左一陣既定食,都好快到枱,熱辣辣又香噴噴既吉列豬扒,份量都有成塊咁多,咬落去好香口又脆卜卜,另外仲有埋沙律菜添,不過都幾欣賞麵鼓湯,入面好多海帶,好好飲🌸🌸 日式叉燒拉麵🌹