2024-01-02
🌟今日聖誕假期最後一日,打算食好d, 朋友介紹話呢間酒樓質素超高!門口寫住"中產級價錢,富豪級質素",但我覺得價錢又吾係十分貴,但質素真係高質👍🏻👍🏻😍🌟價錢比普通酒樓貴小小,但係份量搭救,全部點心份量偏大!而且足料新鮮。🥢招牌蝦餃王$ 48真係皮薄餡理,粒粒飽滿晶瑩通透!鮮蝦好多,好彈牙!🥢話梅凍豬手$48滿滿的骨膠原😍好岩我食,豬皮超級彈牙,話梅汁另外上,甜甜酸酸,好開胃。🥢元貝帶子餃$ 44元貝都幾大粒,鮮味,入面仲有其他配料,口感幾豐富。🥢脆皮金沙蝦腸$48好大卷腸粉🤣因為腸粉皮入面包左炸春卷,超足料,有鮮蝦,紫椰菜等,香口好食。🥢紅燒雞絲翅$ 48呢個真係大得了!魚翅份量真係幾多🥹好有富豪的感覺。🥢馬來炒貴刁$80咖哩味香濃,吾會太油,蝦,叉燒,青椒份量都多,幾惹味👍🏻🌟全部手工貨即叫即整,但又吾會等得太內,上菜幾快,熱辣辣好好食・兩個人食左$ 400,飽到行吾到,超級滿足😂🌟最尾原來仲有糖水送,蕃薯糖水或者紫米露。免費的糖水一d都不差,紫米露幾香不會死甜,好滋補的感覺👍🏻
🥢招牌蝦餃王$ 48
真係皮薄餡理,粒粒飽滿晶瑩通透!鮮蝦好多,好彈牙!
🥢話梅凍豬手$48
🥢元貝帶子餃$ 44
元貝都幾大粒,鮮味,入面仲有其他配料,口感幾豐富。
🥢脆皮金沙蝦腸$48
🥢紅燒雞絲翅$ 48
呢個真係大得了!魚翅份量真係幾多🥹好有富豪的感覺。
🥢馬來炒貴刁$80
咖哩味香濃,吾會太油,蝦,叉燒,青椒份量都多,幾惹味👍🏻