2021-12-28 53 views
本身諗住同朋友去間café,點知full晒, 唯有去第二度啦,行行下就比我哋見到呢間餐廳,門口貼滿打邊爐嘅餐牌,初時朋友問試唔試,我仲話佢午餐打邊爐咁重口味,點知望真d原來有其他野食,泰國船麵、豬手飯都有,於是抱住唔想煩再揾其他野食同是但啦嘅心態去試吓。我叫咗個冬陰功雞肉金邊粉,結果真係令我好驚喜。首先冬陰功湯嘅酸味適中,亦都夠濃,非常開胃。冬陰功湯底一般都會有d雜菌,但呢度就唔止,食食吓我發現咗隻青口,再食食吓有隻蝦,再食仲有蟹柳...真係估佢唔到有咁多料係個底到。呢碗野仲只係60幾蚊,呢區食野都算幾抵食,今次真係錯有錯著,試到間唔錯嘅餐廳😋
2021-12-14
$65 (Lunch)