2023-01-19
姐姐好不容易係聖誕節前抽到啲時間,放工放低小朋友黎小聚一下。平時帶住小朋友好難出到城😂今次反而係佢帶我去試未試過嘅村爺爺,呢間泡飯專門店好多時經過都有長長嘅人龍,但都係第一次黎試🤪但都非常有驚喜喎!當日約8點門口已有十多人門外排隊等候,但幸好人流尚算快,等待唔算長。老實說餐廳座位唔算寬敞,枱與枱之間同枱嘅尺寸只可以說是剛剛好,不過小店⋯⋯明白嘅鮑魚花膠蟲草雞湯 $128 + $15飯/菜套餐- 呢個就係家姐讚口不絕嘅鮑魚花膠蟲草雞湯,單係份量大到已經對得住價錢,湯裡有一隻鮑魚/魚翅/花膠/半隻雞,湯頭濃郁帶有恰好嘅鹹鮮香,濃而不漏,味道絕對可媲美個人很愛嘅花膠雞湯火鍋店!身為配角嘅半隻雞好易脫骨,但係肉質都仲好嫩但唔會鬆散,整體算非常有誠意有驚喜!大滿足!為表誠意我地係一滴不留全消滅!墨魚手指。魚腐。龍蝦湯泡飯 $78湯底裡面有青口/魷魚圈 / 蜆 ,雖然龍蝦湯泡飯望落冇咁吸晴,但湯底非常足料而且鮮甜。另外套餐嘅小食魚腐同春卷亦炸到香口惹味,份量亦足,好合格!!鵝腸皇 拼 黑毛豬片 看似平平無奇,反而驚喜嘅出色嘅辣椒豉油辣味唔算重,但香氣十足配上微甜嘅豉油。
鮑魚花膠蟲草雞湯 $128 + $15飯/菜套餐
墨魚手指。魚腐。龍蝦湯泡飯 $78
鵝腸皇 拼 黑毛豬片
看似平平無奇,反而驚喜嘅出色嘅辣椒豉油
辣味唔算重,但香氣十足配上微甜嘅豉油。