2008-04-20
放學, 去了養和幫"地下鐵碰著她"問野(正經野, 讀者們不要想歪), 問完, 原來會考放榜後先有資料. , 雖然無功而回, 但難得入黎跑馬地, 就行一行, 找個地方下午Tea.一路行上山, 行到警署發現前面已沒有商店, 回頭吃. 一回頭, 第一間出現在眼前的, 就是一間專賣cheese cake 的小店. 放滿cheese cake 的凍櫃, 吸引了我入去, 看過究竟. 亦吸引了我, 坐下來休息一番.食過不少cheese cake, 大概知道點樣先叫好食, 點了一個Hazelnut cheese cake, 一用叉切下, 好軟熟, 個餅底亦夠鬆化. 吃落, cheese cake 唔漏. 一邊看著自己帶來的ACCA月刊, 一邊輕嘆咖啡及cheese cake, 看完書又打開手機, 打打遊戲, 周未放輕鬆.Coffee, 點了Irish Cream Cafe Latte, 個syrup不是太甜, 份量控制得好好, 再加了cream, 口感不錯. 個set, 買Coffee 送cheese cake, 地方又清靜, 價錢$52, 一個咁舒適的下午, 同咁有Quality既cheese ca
個set, 買Coffee 送cheese cake, 地方又清靜, 價錢$52, 一個咁舒適的下午, 同咁有Quality既cheese cake, 我覺得收平左添!